Читај ми!

Милачић признао кривицу за седам месеци кућног затвора

Бивши начелник београдске полиције Илија Милачић признао је кривицу за одавање службене тајне за казну од седам месеци кућног затвора, уз наногвицу, и забрану рада у МУП-у од пет година.

Милачић је са Вишим јавним тужилаштвом у Београду закључио споразум о признању кривичног дела из члана 98 Закона о тајности података, који је потврдио суд.

Портпаролка тужилаштва Ивана Ракочевић рекла је за Танјуг да је окривљени у потпуности признао извршење кривичног дела које му је стављено на терет и сагласио се са изрицањем казне затвора од седам месеци, која ће се, како је навела, извршити тако што ће је издржавати у просторијама у којима станује са електронским надзором.

Такође, Милачићу је изречена мера забране вршења позива делатности и дужности у Министарству унутрашњих послова од пет година, додала је Ракочевићева.

Милачић је ухапшен 12. фебраура, а два дана касније је на саслушању у тужилаштву негирао кривично за које се терети из Закона о тајности података, извршено у периоду од априла 2020. године до дана хапшења.

За кривично дело одавање службене тајне, у зависности од његовог облика, према закону се може изрећи казна затвора од шест месеци до осам година.

Милачићу је након хапшења одређен притвор до 30 дана, а одлука суда о продужењу или укидању очекује се најкасније сутра.

 

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво