Да ли ће геотермални ресурси грејати Палату Србија?

Прелиминарни резултати истраживања геотермалних ресурса на локацији зграде „Палата Србија" показали су да постоји потенцијал за примену геотермалне енергије који може да задовољи значајан део енергетских потреба ове зграде. Ово је почетни корак у реализацији вишегодишњег програма „Енергетска ефикасност у зградама централне власти", који обухвата 28 објеката, а вредан је 40 милиона евра. Више о њему рећи ће нам Драган Урошевић из пројектног тима УНДП-а.

У јутарњем програму посветићемо мало више пажње браку и породици. Повод нам је Недеља брака која се традиционално одржава почетком фебруара. Чућемо прилоге колегинице Александре Младеновић и нашег дописника из Прокупља, где се нажалост рађа све мање деце, а о томе како сачувати добре односе и после развода бракова у којима има деце, причаћемо са слушаоцима у редовној рубрици "Питање јутра". Акценат ћемо ставити н тзв. мешовите породице у које партнери "донесу" децу из претходног брака.

Очекујемо и саговорника из Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије којег ћемо питати како се треба понашати током земљотреса.

У Народном музеју у Београду одржана је додела признања за ТОП 50 онлине ствари у прошлој години, а с неким од добитника разговарао је на лицу места и наш колега Александар Миливојевић.

Пред крај емисије најавићемо чувени фестивал у Сан Рему који почиње 7. и траје до 11. фебруара.

Уредник и водитељ Миша Стојиљковић

Пробудите се уз Радио Београд 1!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво