Читај ми!

Биткоин опет расте и вреди више од 56.000 долара

Од почетка недеље вредност биткоина порасла је за 20 одсто. Достигао је цену већу од 56.000 америчких долара.

И друге популарне крипто валуте прате раст који бележи биткоин и то у распону од пет до 15 процената.

Најновији скок вредности биткоина само је део је много ширег тренда који је током последњих 12 месеци забележио раст његове цене више од 10 пута. 

Неки тржишни аналитичари приписују запањујући раст биткоина разним факторима који се односе на пандемију коронавируса, укључујући растућу перцепцију да он функционише као облик „дигиталног злата" за инвеститоре у време економске неизвесности.

„Стварање биткоина делимично је настало због страхова да повећани фискални подстицај девалвира валуте на глобалном нивоу", рекао је Сајмон Петерс, аналитичар на мрежној платформи за трговање eToro.

„Као резултат тога, када централне банке објаве опсежне планове за упумпавање новца у економије, многи инвеститори у крипто заједници ово схватају као главни сигнал за куповину биткоина", додао је Петерс у изјави за Индепендент.

Бројни купци „високог профила" уложили су значајне инвестиције у криптовалуте последњих неколико месеци, укључујући компанију Илона Маска „Тесла" и оснивача „Твитера" Џека Дорсиja.

Иначе, у једном од најновијих извештаја финансијских аналитичара, открива се да је количина биткоина у сталном промету падала скоро сваког месеца од прошлог априла.

„То се никада раније није десило током тако дугог временског периода и могло би ускоро довести до масовног смањења понуде", наводи се у анализи.

„Ово поставља сцену за још један корак у порасту цене биткоина у наредних недеља", предвиђају познаваоци прилика на тржишту криптовалута.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво